Ir al contenido principal

Google Drive

Eina molt utilitzada i coneguda arreu del globus. És una de les tantíssimes aplicacions (i una de bastant coneguda) que ens proporciona el gegant de la web: Google. En aquest cas, es tracta d'un emmagatzemador d'arxius en línea que podríem comparar, per entendre'ns, amb Dropbox o altres programes d'índole similar. Per qui no sigui massa familiar amb aquest tipus d'aplicacions, ha de saber que es basa en un concepte principal basat en l'emmagatzematge i l'intercanvi d'arxius entre diverses IPs, o usuaris, en aquest cas usuaris de Google. 

L'organització de la pàgina principal es bastant senzilla, minimalista i intuïtiva: 


La interfície es divideix en una sèrie d'apartats a la part lateral esquerra i una barra superior on podem buscar dins dels nostres arxius penjats així com diverses icones que ens donen informació i suport i també tenim les tres icones que ens apareixen a totes les aplicacions de Google, entre elles la del nostre propi usuari. Com podem comprovar, el que es pot veure en un breu cop d'ull és que el focus de l'atenció està centrat amb els arxius que guardem i els compartits. La pàgina principal ens mostra l'apartat on tenim els nostres arxius personals, és a dir, els que hem guardat com faríem de forma habitual a una carpeta del ordenador, solament que en aquest cas ho tenim accessible des de qualsevol altre ordenador que no sigui el nostre sempre que tinguem accés a internet i al nostre perfil de Google. 


En el cas del apartat d'arxius compartits veiem que apareixen distribuïts i ordenats segons la data en el que els hem enviat o rebut. El tipus d'arxius que es poden compartir són molt nombrosos i van des d'imatges o arxius multimèdia fins a texts i fulles d'Excel, passant per documents de Photoshop, Illustrator i molts altres programes, mitjans i suports. Aquests arxius queden guardats en una carpeta compartida de la que poden participar diverses persones. Els usos d'aquest servei són ben senzills però alhora d'una importància extrema, ja que el volum de documents que movem i intercanviem avui en dia és molt elevat i ens agilitza molt la feina, entre altres beneficis. 

A nosaltres, de totes maneres, ens interessen els seus usos pràctics en l'educació. El primer que em ve al cap és el d'organitzar la feina que acumulem durant la nostra professió (o carrera) i salvaguardar-la de forma permanent a Internet, on sempre podrem acudir per recuperar-la en un cas que ens quedéssim sense ordenador. En segon lloc ens és molt útil per fer grups de treball amb altres estudiants, alumnes, i professors. En aquest cas la idea es crear un espai on poder penjar els nostres arxius i compartir-los amb tots els del grup per què en puguin treure partit els companys. En un tercer cas ens pot servir, com a professors, per fer diversos grups de classe on compartirem els coneixements desenvolupats a les nostres lliçons i on podem afegir altres documents que els donaran informació extra. Finalment se m'ocorre usar-ho per fer grups amb els pares dels nens i aprofitar per crear un espai on compartir circulars, informació sobre la classe i les seves activitats, per organitzar els horaris de reunió entre tots, etc. 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Wordle

En aquesta entrada tractarem sobre una de les aplicacions de generador de núvols de paraules més utilitzada en tota la xarxa, i s'anomena Wordle. L'utilitat principal d'aquesta aplicació és la de crear una imatge composta de paraules que nosaltres escrivim i que podem personalitzar de la forma que més ens agradi. Generalment es solen crear núvols de paraules que envolten un tema concret, en el cas de l'exemple que he creat per aquesta entrada, totes les paraules tractaven sobre el tema central de l'educació. Com podem apreciar, tenim una mescla de paraules relacionades amb el món de l'educació, ordenades d'una forma aleatoria amb l'única excepció de les mides i els colors de les paraules, que he personalitzat prèviament. Tant el número de paraules que apareixen com les paraules en si les seleccionem nosaltres per tal de poder generar l'estructura bàsica de la imatge. Per tant, tenim una aplicació online que podem utilitzar per diversos pro...

Calameo

Avui tractarem sobre la pàgina web Calameo i les seves funcions i aplicacions, tant a nivell general com a nivell acadèmic o pedagògic. Doncs bé, es tracta bàsicament d'una web per publicar revistes, o més ben dit per convertir arxius en publicacions en format revista. En aquesta web podem trobar milers de revistes, tant famoses com poc conegudes, sobre diverses temàtiques: videojocs, cuina, moda, arquitectura, esports... Un cop hem trobat una publicació interessant només tenir que clickar sobre ella i ens portarà a una pàgina amb diverses opcions. El que hem de fer per poder llegir-la és tornar a clickar sobre la imatge de la portada, i ens apareixerà una icona d'un ull que diu "llegir", la qual premerem. Aquesta ens portarà directament a la publicació i la podrem veure i llegir com si es tractés d'una revista normal i corrent però en format digital.  Pàgines 2-3 d'una revista de videojocs publicada a Calameo De totes formes, s'ha de dir que l...