Ir al contenido principal

Voki

Avui parlarem sobre Voki, una pàgina web dedicada a la creació d'avatars virtuals. Quan parlem d'avatar ens referim a un personatge virtual que configurem com nosaltres decidim i que pot representar-nos a nosaltres mateixos, a alguna persona real o a algún personatge fictici. En el cas particular d'avui, aquesta aplicació ens permet escollir entre diversos personatges predeterminats i personalitzar-los (en el cas que ens deixi) al nostre gust. Entre les opcions que se'ns donen, trobem personalitats famoses contemporànies i antigues, que abarquen des de Juli Cèsar fins a Mahatma Ghandi o Brittney Spears. Per altra banda, també tenim avatars humans que no representen a ningú en concret i que podem utilitzar per representar-nos a nosaltres mateixos gràcies als canvis que podem efectuar sobre els mateixos. Finalment trobem avatars ficticis i fantasiosos que van des de petits gnoms de jardí fins a extraterrestres. Una de les característiques més importants que ofereix aquesta pàgina és la d'afegir veu a les nostres creacions així com l'opció de que recitin textos que nosaltres afegim. 


Com sempre, buscarem els usos didàctics d'aquesta aplicació i com poden aprofitar-la els mestres i mestresses en la seva docència. En aquest cas, ja podem comprovar des d'un primer moment que Voki està enfocada a l'educació, ja que la primera imatge que ens apareix en pantalla és la d'un avatar de la web acompanyada d'un text que diu: "Speaking charachters for education. Educate, engage, enjoy!" ("Personatges parlants per a l'educació. Educa, involucra't, gaudeix!"). En un altre apartat de la pàgina, podem llegir el següent: "Voki is a free collection of customizable speaking avatars for teachers and students that enhances classroom instruction, class engagement, and lesson comprehension" ("Voki es una col·lecció gratuïta d'avatars parlants personalitzables per a mestres i estudiants que millora les instruccions i la participació de la classe i també la comprensió de les lliçons"). De la mateixa forma, si baixem una mica per la pàgina principal, ens trobem amb aquesta imatge:


Com podem veure, la pàgina està bastant enfocada a l'àmbit educatiu, pensada per a que docents de tot el món utilitzen el recurs dels avatars per fer més divertides i amenes les seves lliçons. L'aplicació pràctica d'aquest recurs (al menys per nosaltres) és la de passar textos a veu (inclou l'idioma català) recitada per l'avatar del nostre gust. D'aquesta forma, l'alumne desperta de la monotonía de sempre i es mostra més interessat pel que li explica el personatge online, fent que s'impliqui més en els coneixements que rep d'aquest. 

A més, també hi ha un apartat dedicat exclusivament a la classe, anomenat Voki Classroom, on se'ns ofereix la possibilitat d'organitzar les nostres classes de forma virtual a través d'una aplicació externa, que en cas que vulguem, haurem de pagar. En concret, aquest programa ens permet crear un espai virtual on tots els alumnes disposin dels seus propis avatars i es relacionin tant entre ells com amb nosaltres, i on podran penjar les activitats que dissenyem i compartir-les uns amb altres. 

Per tant, podem comprovar que Voki gaudeix d'un gran potencial educador i que si l'utilitzem de forma correcta, podem implicar als alumnes d'una forma innovadora i divertida, agilitzant les nostres classes i les nostres lliçons.   


Comentarios

Entradas populares de este blog

Wordle

En aquesta entrada tractarem sobre una de les aplicacions de generador de núvols de paraules més utilitzada en tota la xarxa, i s'anomena Wordle. L'utilitat principal d'aquesta aplicació és la de crear una imatge composta de paraules que nosaltres escrivim i que podem personalitzar de la forma que més ens agradi. Generalment es solen crear núvols de paraules que envolten un tema concret, en el cas de l'exemple que he creat per aquesta entrada, totes les paraules tractaven sobre el tema central de l'educació. Com podem apreciar, tenim una mescla de paraules relacionades amb el món de l'educació, ordenades d'una forma aleatoria amb l'única excepció de les mides i els colors de les paraules, que he personalitzat prèviament. Tant el número de paraules que apareixen com les paraules en si les seleccionem nosaltres per tal de poder generar l'estructura bàsica de la imatge. Per tant, tenim una aplicació online que podem utilitzar per diversos pro...

Google Drive

Eina molt utilitzada i coneguda arreu del globus. És una de les tantíssimes aplicacions (i una de bastant coneguda) que ens proporciona el gegant de la web: Google. En aquest cas, es tracta d'un emmagatzemador d'arxius en línea que podríem comparar, per entendre'ns, amb Dropbox o altres programes d'índole similar. Per qui no sigui massa familiar amb aquest tipus d'aplicacions, ha de saber que es basa en un concepte principal basat en l'emmagatzematge i l'intercanvi d'arxius entre diverses IPs, o usuaris, en aquest cas usuaris de Google.  L'organització de la pàgina principal es bastant senzilla, minimalista i intuïtiva:  La interfície es divideix en una sèrie d'apartats a la part lateral esquerra i una barra superior on podem buscar dins dels nostres arxius penjats així com diverses icones que ens donen informació i suport i també tenim les tres icones que ens apareixen a totes les aplicacions de Google, entre elles la del nostre...

Calameo

Avui tractarem sobre la pàgina web Calameo i les seves funcions i aplicacions, tant a nivell general com a nivell acadèmic o pedagògic. Doncs bé, es tracta bàsicament d'una web per publicar revistes, o més ben dit per convertir arxius en publicacions en format revista. En aquesta web podem trobar milers de revistes, tant famoses com poc conegudes, sobre diverses temàtiques: videojocs, cuina, moda, arquitectura, esports... Un cop hem trobat una publicació interessant només tenir que clickar sobre ella i ens portarà a una pàgina amb diverses opcions. El que hem de fer per poder llegir-la és tornar a clickar sobre la imatge de la portada, i ens apareixerà una icona d'un ull que diu "llegir", la qual premerem. Aquesta ens portarà directament a la publicació i la podrem veure i llegir com si es tractés d'una revista normal i corrent però en format digital.  Pàgines 2-3 d'una revista de videojocs publicada a Calameo De totes formes, s'ha de dir que l...