Ir al contenido principal

Jing

En l'entrada d'avui tractarem sobre una de les aplicacions de captura de pantalla més utilitzades en l'actualitat: Jing. La funció d'aquest software és bastant simple pero alhora necessària i eficaç. Amb Jing podem fer captures de pantalla ja sigui en format d'imatge o en format de vídeo i d'una forma molt senzilla i ràpida. En essència aquesta és la seva funció. 

Un cop tenim instalada l'aplicació en el nostre ordenador ja podem començar a gaudir dels seus serveis. Un cop obert el programa ens apareixerà una espècie de cercle similar a un sol a dalt de la pantalla. Des d'aquest cercle podem accedir al capturador de pantalla apretant a l'icona semblant a una creueta. Un cop accedim al capturador haurem de seleccionar el tamany d'imatge que volguem, tenint en compte el contingut que ens interessa guardar, creant una finestra que ens mostrarà el tamany amb píxels del resultat final. 
Com podem veure en aquesta imatge, un cop obrim el capturador sol ens surt amb color la part que entra dintre dels marcs de la imatge que volem guardar. Un cop decidit el tamany i la posició de la captura de pantalla tindrem quatre opcions: crear una imatge, crear un vídeo, tirar enrere per tornar a centrar els límits de la captura o tancar del tot. En el cas que decidim generar una imatge ens apareixerà una finestra amb la captura realitzada. Amb el resultat obtingut podem fer diverses coses, com per exemple afegir text o destacar alguna part important amb algún requadre així com també subrallar allò que volguem remarcar. 

En el cas que necessitem capturar un vídeo el procediment és similar a l'anterior. Un cop seleccionat el tamany i la posició de la captura seleccionarem la opció de gravar. Veurem que ens apareix un compte enrere de tres segons i un cop acabats començarà a gravar la pantalla. Podem fer pausa en qualsevol moment i també tenim la opció d'enregistrar la nostra pròpia veu. En el moment que volguem finalitzar la gravació li donem al botó de stop i ja tindrem la opció de guardar-lo, així com també de compartir-lo. 

Penso que el Jing és una eina molt útil en general, ja que tots ens hem vist en la necessitat de capturar la nostra pantalla en algún moment determinat, i sabem que els capturadors per defecte no solen funcionar gaire bé i generen imatges de molt poca qualitat, a més de no tenir la opció de gravar vídeo. Pel que fa als docents també ens pot ser de molta utilitat per explicar qualsevol tema que ens interessi i que poguem trobar a la xarxa, en format de tutorial, gràcies al capturador de vídeo i àudio. Imaginem per exemple que els nostres nens volen realitzar una activitat d'algún webquest i per algún motiu no acaben d'entendre-la. Com a bons mestres que som els hi facilitarem un vídeotutorial on els hi explicarem pas per pas que han de fer, amb una gravació tant de la nostra pantalla com de la nostra veu. Amb aquest format és molt fàcil resoldre qualsevol dubte. 

Recomanaria aquest programa de captura de pantalla per sobre d'altres molt famosos com Gyazo o Lightshot, ja que tot i que aquests generen imatges d'alta qualitat no disposen de capturador de vídeo i àudio, mentre que amb Jing ho podem fer de manera molt senzilla, fet que la posa en primer lloc, i més en el cas dels mestres i professors, que en podran treuré molta utilitat. 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Wordle

En aquesta entrada tractarem sobre una de les aplicacions de generador de núvols de paraules més utilitzada en tota la xarxa, i s'anomena Wordle. L'utilitat principal d'aquesta aplicació és la de crear una imatge composta de paraules que nosaltres escrivim i que podem personalitzar de la forma que més ens agradi. Generalment es solen crear núvols de paraules que envolten un tema concret, en el cas de l'exemple que he creat per aquesta entrada, totes les paraules tractaven sobre el tema central de l'educació. Com podem apreciar, tenim una mescla de paraules relacionades amb el món de l'educació, ordenades d'una forma aleatoria amb l'única excepció de les mides i els colors de les paraules, que he personalitzat prèviament. Tant el número de paraules que apareixen com les paraules en si les seleccionem nosaltres per tal de poder generar l'estructura bàsica de la imatge. Per tant, tenim una aplicació online que podem utilitzar per diversos pro...

Google Drive

Eina molt utilitzada i coneguda arreu del globus. És una de les tantíssimes aplicacions (i una de bastant coneguda) que ens proporciona el gegant de la web: Google. En aquest cas, es tracta d'un emmagatzemador d'arxius en línea que podríem comparar, per entendre'ns, amb Dropbox o altres programes d'índole similar. Per qui no sigui massa familiar amb aquest tipus d'aplicacions, ha de saber que es basa en un concepte principal basat en l'emmagatzematge i l'intercanvi d'arxius entre diverses IPs, o usuaris, en aquest cas usuaris de Google.  L'organització de la pàgina principal es bastant senzilla, minimalista i intuïtiva:  La interfície es divideix en una sèrie d'apartats a la part lateral esquerra i una barra superior on podem buscar dins dels nostres arxius penjats així com diverses icones que ens donen informació i suport i també tenim les tres icones que ens apareixen a totes les aplicacions de Google, entre elles la del nostre...

Calameo

Avui tractarem sobre la pàgina web Calameo i les seves funcions i aplicacions, tant a nivell general com a nivell acadèmic o pedagògic. Doncs bé, es tracta bàsicament d'una web per publicar revistes, o més ben dit per convertir arxius en publicacions en format revista. En aquesta web podem trobar milers de revistes, tant famoses com poc conegudes, sobre diverses temàtiques: videojocs, cuina, moda, arquitectura, esports... Un cop hem trobat una publicació interessant només tenir que clickar sobre ella i ens portarà a una pàgina amb diverses opcions. El que hem de fer per poder llegir-la és tornar a clickar sobre la imatge de la portada, i ens apareixerà una icona d'un ull que diu "llegir", la qual premerem. Aquesta ens portarà directament a la publicació i la podrem veure i llegir com si es tractés d'una revista normal i corrent però en format digital.  Pàgines 2-3 d'una revista de videojocs publicada a Calameo De totes formes, s'ha de dir que l...